Τετάρτη 13 Μαΐου 2009

Χρωματιστό...ταξίδι!

Υπέροχη η σημερινή μέρα...υπέροχη η άνοιξη...των χρωμάτων και των αρωμάτων!
Είπα λοιπόν σήμερα φίλοι μου,να σας τρατάρω πολύ χρώμα και άρωμα!
Κάθε χρώμα, έχει τη δική του δόνηση, έκφραση και ενέργεια.
Κάθε χρώμα, έχει το συμβολισμό του και μας αποφορτίζει ή μας φορτίζει ανάλογα...
Πάμε λοιπόν μια βολτίτσα, μέχρι το χρωματιστό Μπουράνο της Ιταλίας (φωτο)και στο μαγικό κόσμο των χρωμάτων!

Μωβ...
Είναι ένα ιδιαίτερο χρώμα. Αντικατοπτρίζει την αρχοντιά και την πνευματικότητα. Το μωβ σε μικρές δόσεις λειτουργεί και ως διεγερτικό της δημιουργικότητας, αλλά σε μεγαλύτερες ποσότητες μπορεί να δημιουργήσει μια μελαγχολία. όπου εκφράζει πνευματικότητα, εσωτερισμό, μυστήριο, ηθική, αυτοθυσία και ηρεμία. Είναι το χρώμα του αναζητητή της αλήθειας ενώ δηλώνει κατανόηση και υπέρβαση των ψευδαισθήσεων και των φαινομενικών καταστάσεων.

Μπλε...
Χρώμα που ενισχύει την συναισθηματική ηρεμία, τη γαλήνη, την ευχαρίστηση και την ανάκτηση δυνάμεων. Ακόμα, ευνοεί την ηθική και την τίμια αντιμετώπιση των προβλημάτων επιβίωσης ενώ εκφράζει την σοβαρότητα, την ευθύνη, την γνώση, την εμπιστοσύνη, την εξουσία αλλά και ... την μελαγχολία.

Γαλάζιο
Χρώμα της ουράνιας συνείδησης, της αλήθειας, της αρμονίας, της ηρεμίας και της ελπίδας. Συμβολίζει την αθανασία, το νου, την αποκάλυψη, την αγνότητα, την σοφία, την ευσέβεια και την ψυχρότητα. Αντιστοιχεί στο νερό και στο θηλυκό στοιχείο. Ακόμα, αντιπροσωπεύει την μάθηση και τα υγιή συναισθήματα ενώ ευνοεί την γνώση. Ενισχύει την αφοσίωση, τη σταθερότητα, την μεγαλοψυχία, την πιστή φιλία και την μετρημένη ζωή.

Πορτοκαλί...
Εμπνέει, ισορροπεί και απελευθερώνει. Είναι το χρώμα των ιδεών και της φαντασίας. Συμβολίζει την πολυτέλεια, την λαμπρότητα και την ευτυχία. Διεγείρει την δημιουργικότητα Χαρίζει ζεστασιά και δημιουργεί ευχάριστη διάθεση ενώ εκφράζει ωριμότητα συναισθημάτων και θαλπωρή. Διώχνει την θλίψη (καλό αντικαταθλιπτικό), χαλαρώνει και ανακουφίζει.
Τυρκουαζ...
Χρώμα που εκφράζει την αγνή καρδιά, την φρεσκάδα ενώ ενθαρρύνει την καθαρή και ειλικρινή επικοινωνία. Γενικότερα, είναι ο καλύτερος σύμμαχος της γνώσης και της πληροφόρησης, καθώς ενισχύει την διερεύνηση του νου. Χαρακτηρίζονται από εσωστρέφεια, αναγέννηση, πρόοδο, ανθρωπιά και απέχθεια στους περιορισμούς η την καταπίεση.
Λευκό...
Χρώμα αντιπροσωπευτικό της αρμονίας όπου εκφράζει την απλότητα, την τελειότητα, την αθωότητα, την αλήθεια, την νεότητα, την τιμιότητα, το φως, την φώτιση, την ιερότητα, την πνευματική εξουσία και την ειλικρίνεια. Το λευκό είναι το Ναι στη γλώσσα των χρωμάτων. Γενικότερα, προστατεύει από τις αρνητικές επιδράσεις ενώ ευνοεί τη συμβίωση, την ενότητα, και την αγάπη.
Μαύρο...
Χρώμα που δηλώνει χαρακτηριστικά το ΟΧΙ στην γλώσσα των χρωμάτων. Συμβολίζει το αρχέγονο σκότος, το κενό, το κακό, την ανυπαρξία, το σκοτάδι του θανάτου, το πένθος, την θλίψη, τη ντροπή, το ανεκδήλωτο συναίσθημα, την απελπισία, την καταστροφή, τη φθορά, την παραίτηση, την άρνηση, την κατάθλιψη, τη μοναχικότητα αλλά και ... τη σοβαρότητα.



Καφέ...
Χρώμα που ενθαρρύνει την ευσυνειδησία και την εξυπνάδα. Δηλώνει σταθερότητα στις συνήθειες και στις πεποιθήσεις ενώ παράλληλα εκφράζει αξιοπιστία και ικανότητα. Επίσης, εκφράζει άρνηση για ότι είναι αυθόρμητο ή παρορμητικό.



Κόκκινο...
Χρώμα του πάθους και της δράσης, θερμό που πυρπολεί και αναζωογονεί. Συνδέεται με την ενεργητικότητα, τη ζωτικότητα, τη σεξουαλικότητα, το ενδιαφέρον για τη ζωή, την ευτυχία, τον αυθορμητισμό, τη διέγερση, τον κίνδυνο, την επιθετικότητα, τη φιλοδοξία, την επαναστατικότητα αλλά ... και την αγάπη.
Γκρι...
Εκφράζει διακριτικότητα, μελαγχολία , απομόνωση, κρύβει μια γοητεία μυστική.



Ροζ...
Χρώμα που χαρακτηρίζεται από θηλυκότητα, τρυφερότητα, παιδικότητα και αθωότητα. Eκφράζει, σίγουρα αγάπη.

Κίτρινο...
Χρώμα ηλιακό, φωτεινό, που δείχνει σοφία, κατανόηση, νιότη, ζωντάνια, ενεργητικότητα, ευτυχία, περιέργεια, ευελιξία, πρόοδο, ροπή στην διασκέδαση, επικοινωνία, έντονη διαισθητική αντίληψη, διανόηση, καθαρότητα συναισθημάτων και πλήρης απελευθέρωση από πάθη.

Πράσινο...
Χρώμα της φύσης και της ειρήνης. Εκφράζει την κοινωνική διάθεση, την ειλικρίνεια, την αγάπη,την ελπίδα και την ευαισθησία. Απαλύνει τα προβλήματα και ξεκουράζει.

Βιολετί...
Χρώμα όπου βοηθά στην ηρεμία και στην συμφιλίωση με τον εαυτό μας . Ενισχύει την πνευματική μας ισορροπία.
Εύχομαι, μετά το χρωματιστό ταξίδι μας ,να "βάψετε" τη μέρα σας, με όποιο χρώμα προτιμάτε
για μια υπέροχη συνέχεια!

18 σχόλια:

Seirios είπε...

Αχ, τι όμορφο μέρος! Χρώματα ζωηρά όπου υπό άλλες συνθήκες θα έλεγε κανείς ότι «ταράσσουν» την αρμονία. Κι όμως όλα μαζί συντελούν ώστε τα σπίτια να σε καλούν σε μια γιορτή, στη γιορτή της ζωής…

** αντικρίζοντας την πρώτη εικόνα σκέφτηκα ότι αυτό θα γίνει το φόντο της ηθόνης του υπολογιστή μου. Έτσι κι έγινε! Ευχαριστώ!

*** ποιος ξέρει γιατί, αλλά το σύνολο των φωτογραφιών μου έφεραν στο νου "Τα ταξίδια του Γκιούλιβερ". Αλήθεια ποιο μέρος είναι το εικονιζόμενο?

Seirios είπε...

Χε χε χε χε !!!!

Αν δεν είχα βιαστεί να στείλω μήνυμα, θα είχα δει τον προορισμό…αλλά μου την έσκασες!!!

Δημοσίευσες τις φωτογραφίες κι έπειτα πρόσθεσες το κείμενο! Εγώ έσπευσα να σχολιάσω την ώρα που εσύ συμπλήρωνες τα γραφόμενα…

Φιλω σε!

55fm είπε...

Ξεκινάει η μέρα μας με γέλιο "seirie",υπάρχει καλύτερο;
Καλά κάνεις και βιάζεσαι, σιγά μην περιμένεις τους ρυθμούς των "ωρίμων"!
Ναι, είναι από ταξίδι στο νησί Μπουράνο, που βρίσκεται κοντά στη Βενετία.
Είδες, πως αλλάζουν τα χρώματα, το μουντό του καναλιού!
Σε άλλο περιβάλλον, δεν θα είχε αυτό το αποτέλεσμα.Εδώ, το ζητάνε τα νερά...
Χαίρομαι, που βοήθησα να ανανεώσεις την εικόνα της οθόνης του υπολογιστή σου!
Νάχεις μια χρωματιστή, όμορφη μέρα!

mareld είπε...

Ροδαλένια μου!

Πολυχρωμία και Φως!

Μπροστά μου έχω μια θάλασσα του πράσινου αλλά εγώ αναπολώ..
"Λευκό ή κυανό, ανάλογα με τις ώρες και τη θέση των άστρων"


Διάβαζα και άκουγα..

ΠΟΙΟ ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ
Μουσική - Στίχοι: Λουδοβίκος των Ανωγείων
Ερμηνεία: Λουδοβίκος των Ανωγείων, Λιζέτα Καλημέρη

Ποιο το χρώμα της αγάπης
ποιος θα μου το βρει

Να 'ναι κόκκινο σαν ήλιος
θα καίει σαν φωτιά
Κίτρινο σαν το φεγγάρι
θα 'χει μοναξιά

Να 'χει τ' ουρανού το χρώμα
θα 'ναι μακρινή
Να 'ναι μαύρο σαν τη νύχτα
θα 'ναι πονηρή

Ποιο το χρώμα της αγάπης
ποιος θα μου το βρει

Να 'ναι άσπρο συννεφάκι
φεύγει και περνά
Να 'ναι άσπρο γιασεμάκι
στον ανθό χαλά

Να 'ναι το ουράνιο τόξο
που δεν πιάνεται
Όλο φαίνεται πως φτάνω
κι όλο χάνεται

Ποιο το χρώμα της αγάπης
ποιος θα μου το βρει

http://www.youtube.com/watch?v=4nH8VZcEG2w&feature=related


Να έχεις μια υπέροχη μέρα!
Φιλάκια!

55fm είπε...

Την αφρούρητη νυχτιά πήρανε θύμησες

Μαβιές

Κόκκινες

Κίτρινες

(O.Ελύτης)
Βελουδένια μου, στήσαν χορό, τα χρώματα σου και σε προσμένουν!!!
Φιλιά πολλά!

Vicky Papaprodromou είπε...

Τώρα, αν πω ότι καλά τα λες για το πορτοκαλί και το κόκκινο, θα φανεί κομπασμός, επειδή (εντελώς τυχαία) είναι τ' αγαπημένα μου; :-)

55fm είπε...

Έχουν ενδιαφέρον τα χρώματα που προτιμάς Βίκυ μου!
Για να χαλαρώσουμε και λίγο,ρίξε μια ματιά...

Το κόκκινο είναι το χρώμα του Κριού και συνδέεται συχνά με τη δράση, τη δύναμη και το αγωνιστικό πνεύμα που χαρακτηρίζει τους Κριούς. Ταιριάζει στον αυθορμητισμό του Κριού και στην αγάπη του για ελευθερία και ανεξαρτησία. Το κόκκινο χρώμα περνά στους άλλους το μήνυμα πως έχουν να κάνουν με μία προσωπικότητα που έχει να δώσει πολλά.
Ο Κριός όταν ντύνεται με χρωματικούς συνδυασμούς σε τόνους του απαλού κόκκινου δίνει ξεκάθαρα το στίγμα του στους άλλους και το μόνο βέβαιο είναι ότι θα τους κάνει να ακούσουν ό,τι έχει να τους πει.
Όσο για την άλλη προτίμηση σου, ανήκει αλλού.εκτός και υπάρχει ωροσκόπος τέτοιος...
Το ζώδιο του Λέοντα “πάει γάντι” με το έντονο πορτοκαλί που αντιπροσωπεύει τον ενεργητικό, δημιουργικό και οργανωτικό Λέοντα που είναι έτοιμος για κάθε γενναία δράση που απαιτεί θάρρος και τόλμη και δεν κάνει ποτέ πίσω στις προσκλήσεις της ζωής.
Από όλα έχει ο μπαξές,σήμερα...
Ένα πορτοκαλοκόκκινο όνειρο σου εύχομαι για απόψε!

Vicky Papaprodromou είπε...

Αχ, ναι. Πολύ θάθελα να είναι πορτοκαλοκόκκινα τα όνειρά μου απόψε!

Όσο για το πορτοκαλί που μου αρέσει, θα 'ναι μάλλον γιατί όλα μου τα χρόνια έκανα αρκετά παρέα με λιοντάρια, καθότι ο Κριός ατρόμητος τα βάζει μ' όποιον βρει μπροστά του και δεν νογάει. :-)

55fm είπε...

Θα είναι Βίκυ μου!Στέλνω τη θετικότερη ενέργεια σ΄αυτή την όμορφη πόλη σου(μεταξύ μας,μούχει κλέψει την καρδιά Θεσσαλονικιός),και θα σε ανταμώσει σίγουρα!
Όμως, θα ήθελα μου το πείς...
να πάρω τη χαρά μου!

Vicky Papaprodromou είπε...

Ασφαλώς θα σου το πω αύριο το μεσημέρι... απ' το στόμα σου και στου Θεού τ' αφτί.

[Μεταξύ μας, εμένα πάει να μου τα πάρει Αθηναίος. :-)]

LIA είπε...

Τι όμορφη ανάρτηση!

Γεμάτη χρώματα και ομορφιές ξεχωριστές. Με τη λεπτομέρεια, τη μαγεία και την ιδιαιτερότητα που κρύβει το κάθε χρώμα. Με τόσα χρώματα, μεγαλώνει και γεμίζει πολύχρωμες ομορφιές, ο κύκλος των ονείρων μας. Κι ονειρευόμαστε ταξίδια..., πολλά ταξίδια, χρωματιστά, γεμάτα με όλες τις αποχρώσεις και τα όνειρα, που κρύβουν μέσα τους τα χρώματα...
Όλα τα χρώματα είναι όμορφα, καθένα έχει τη χάρη του, εμένα όμως, το χρώμα που μιλάει στην καρδιά μου, είναι το γαλάζιο. Το αγαπημένο, το λατρεμένο γαλάζιο μου, ο ουρανός μου, η θάλασσά μου, τα μάτια του πολυαγαπημένου μου πατέρα, τα μάτια μου, τα μάτια του αδελφού μου, γαλάζιο..., γαλάζιο της ηρεμίας μου και της ελπίδας μου.
Γλυκιά καληνύχτα, σαν το γαλάζιο της θάλασσας μου.

55fm είπε...

Ξανά μεταξύ μας, Βίκυ μου,έχουμε θέμα...
Μή σε μέλει,να είναι καλά τα όνειρα, τα χρώματα και η γενναία καρδιά μας!

55fm είπε...

LIA καλή μου,εσύ τα γνωρίζεις πολύ καλά, αυτά τα λατρεμένα χρώματα!
Αγαπημένο χρώμα μου, το γαλάζιο,απέραντο...
Πολύ σε ευχαριστώ!
Σύμπτωση...θα είναι γλυκιά η νύχτα μου,για σιγουριά έχω βάψει το δωμάτιό μου γαλάζιο!
Φιλιά

Vicky Papaprodromou είπε...

Όλγα μου, η μισή ευχή σου έπιασε και υπήρχε πορτοκαλί στον ύπνο μου. Το πορτοκαλί μιας ανατολής. Και να σκεφτείς ότι από παιδί αγαπώ την ανατολή περισσότερο από το ηλιοβασίλεμα.:-)

55fm είπε...

Βίκυ μου,ΓΙΟΥΠΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥ!!!
Περίμενε και το κατακόκκινο...έρχεται!
Είσαι σε πολύ καλύτερη κατάσταση από μένα...να φανταστείς,υπήρχαν φορές, που περιμένοντας την ανατολή,ζωγράφιζα τη δύση!
Τέλεια να είναι, η μέρα σου!

βασίλης είπε...

Μοναδικό το ταξίδι σου στα χρώματα.. Καλώς σε βρήκα!

Vicky Papaprodromou είπε...

Εύχομαι κι η δική σου μέρα να 'ναι πανέμορφη και «καταγάλανη». :-)

55fm είπε...

Kαλωσήρθες, Βασίλη.
Είναι μαγικό το ταξίδι με τα χρώματα!
Και η δική σου φωτογραφία, έχει δυνατά χρώματα!
Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.